Home » Diverse » De ce se prostesc si se ingrasa politistii?

De ce se prostesc si se ingrasa politistii?

politist burtos aplaudand

Politist Burtos

Aceasta este una dintre marile dileme pe care le am si nu pot sa inteleg de ce se intampla. V-ati uitat vreodata pe subiectele de admitere la examen pentru a face primul pas spre a deveni politist? Daca nu, va invit sa o faceti. Poate s-au schimbat lucrurile intre timp dar cand am terminat liceul aveam colegi care vroiau sa dea la academie. M-am uitat pe subiectele de la examene din anii trecuti si am ramas putin cu gura cascata. Erau grele. Unele erau extraordinar de grele.

Pe langa faptul ca examenul respectiv este greu, mai avem si o proba fizica destul de grea prin care se trece. In momentul de fata as putea sa fac proba acea dar atunci nu aveam nici o sansa fara sa ma fi antrenat cu ceva timp inainte. Nici unul dintre colegii mei nu avea burta in momentul probei. Acum majoritatea o au si chiar daca nu o au, conditia lor fizica este putin spus precara.

Se intampla un fenomen extraordinar de interesant din punctul meu de vedere. Esti destept cand incepi drumul spre grade si te prostesti pe parcurs. Sunt sigur ca nimeni nu va avea nimic impotriva urmatoarei generalizari: majoritatea politistilor sunt prosti. Inteleg pe cei de la politia comunitara ca deh, nu iti trebuie mult sa devii politist comunitar dar cei cu facultate cum reusesc sa se prosteasca avand in vedre ca nu erau tocmai prosti cand au trecut examenul?

Cu burta iar este interesant fenomenul. Creste pe masura ce gradele politistului se imbunatatesc. Un politist, de oricare tip ar fi el, nu ar trebui sa aiba o conditie fizica mai buna decat a majoritatii infractorilor pe care ar trebui sa ii prinda? Exista pana si jandarmi solizi ca o scandura. Ei cum naiba au fost acceptati in academie?

Imi aduc aminte de o plimbare printr-un orasel mic din America. Am ajuns intr-un parc unde era un concert de jazz in aer liber. Am vazut pe putin 10 politisti ce patrulau prin multime. Toti erau intr-o conditie fizica impecabila si se vedea lejer asta chiar si prin uniforma destul de larga.

Revenind, de ce se prostesc si se ingrasa politistii? O fi vorba de spaga si abuz? O fi doar ceva ce trebuie sa faca? Poate intr-o zi o sa aflu si eu raspunsul la intrebarea asta.

Din punctul meu de vedere un politist, nu conteaza de care, ar trebui sa aiba o prezenta impunatoare. Trebuie sa fie intr-o conditie fizica foarte buna si trebuie sa stie sa vorbeasca. Nu ii trebuie cunostinte semantice avansate dar trebuie macar sa faca un acord cum trebuie cand iti cere un act la control. Totusi, de ce ma mira? Nici jurnalistii nu stiu sa scrie. De ce m-ar mira ca politistii nu stiu sa vorbeasca?

Poate intr-o zi o sa ma simt in siguranta cand este un politist langa mine. Poate intr-o zi o sa treaca o luna fara sa vad sau sa aud un politist cum vorbeste ca un manelist. Poate o sa le vina mintea la cap celor ce iau decizii si nu vor mai luat toti idiotii in politia locala. Daca in randurile politistilor de la rutiera gasesti si cativa mai destepti, respectuosi si impunatori, la capitolul politie locala iti vine sa razi in hohote.

Trebuie sa precizez ca dintre acei prieteni care au intrat si acum sunt politisti doar unul este rasarit si asa cum ar trebui sa fie. Poti sa ai o discutie cu el fara sa te simti ca vorbesti cu un om ce nu stie nimic. Restul parca s-au tampit.

Faptul ca nu mai iesi pe teren nu este o scuza ca sa te ingrasi ca porcul. Nu ar trebui sa fie pentru un politist. Atata timp cat esti politist, chit ca stai la birou toata ziua, ar trebui sa ai o conditie fizica potrivita!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s