Home » Bani si Afaceri » Ce ai face daca ai castiga 1 milion de dolari?

Ce ai face daca ai castiga 1 milion de dolari?

1 milion de dolariCu siguranta cu totii ne-am gandit cum ar fi sa castigam la loterie sau cum ar fi sa ne trezim deodata cu foarte multi bani. Mie mi se pare o intrebare pe care ar trebui sa ne-o punem cu totii pentru ca ne poate arata ce potential avem in afaceri. Este o parere personala si puteti sa nu fiti de acord cu mine.

Eu stiu exact ce as face cu 1 milion de dolari. I-as imparti in felul urmator si exact in ordinea asta:

  • masina – $20.000
  • apartament – $100.000 – cu tot cu mobila
  • al doilea apartament – $100.000 – cu tot cu mobila
  • shopping spree necontrolat – $100.000
  • al treilea apartament – $100.000 – cu tot cu mobila
  • investitii in site-uri proprii – $200.000
  • investitii intr-o firma noua – $100.000
  • bani pusi pe un card $100.000
  • restul in banca – dobanda la 3 luni

Sunt sigur ca asta spune foarte multe despre mine. Daca as castiga mai putin si m-as trezi cu $500,000 peste noapte, as renunta la un apartament, tot as lua 2 la acelasi pret, as cumpara tot o masina de 20.000 si restul as aranja proportional. Motivul pentru acele 2 apartamente este primirea unui venit fix pe luna din inchirierea celui de-al doilea. Nu ar fi mult, probabil un 250 euro – 300 euro pe luna dar ar fi suficient sa imi acopere cheltuielile lunare pentru primul apartament si as putea literalmente trai linistit.

Investitiile pe care le-as face in firma noua si in site-uri s-ar concretiza in maxim 3 luni si ar aduce si alea un venit suficient pentru a trai lunar la un stil de viata care imi place.

Eu intotdeauna ma gandesc la viitor dar traiesc in prezent. Mi se pare cea mai buna abordare posibila cand vine vorba de bani si afaceri. Atata timp cat sunt la calculator fac ceva care sa imi creasca afacerile, traficul sau awareness-ul. Nu ma refer la acest blog. Scrisul pe acest site este pur si simplu o relaxare, o pauza in a face o activitate ce mi-ar creste venitul.

Daca nu am treaba si nu am cu cine sa ies in oras, joc poker. Din nou, tot cu scopul de a face bani. Cred cu tarie ca tot ce faci in viata trebuie sa se imparta intre a munci si a te simti bine. Din acelasi motiv impartitul banilor fictivi pe care i-as castiga sunt tot impartiti intre ceva ce m-ar face sa muncesc si ceva ce m-ar face sa ma simt bine.

Daca te gandesti serios la ce ai face cu 1 milion de dolari si esti 100% sincer cu tine, poti folosi acest exercitiu de imaginatie pentru a iti da seama ce trebuie sa faci in continuare. Vei fi pregatit pentru momentul in care o investitie devine profitabila si vei sti exact ce trebuie sa faci cu banii in plus cu care te trezesti.

Sa zicem ca faci un site si acel site devine foarte popular. Vine un om de afaceri si iti propune sa il vinzi pentru $2,000. Tu stii ca valoarea lui este de $500 si il vinzi. Intrebarea urmatoare este ce faci cu cei $2,000? Cat investesti intr-un site nou? Ai de gand sa investesti in mai multe site-uri? Poate nu vrei sa investesti nimic si ii cheltui pe toti. Poate ii investesti pe toti in site-uri noi. Daca nu te gandesti in avans ce vei face cu niste bani atunci cand ii vei avea, o sa te trezesti cu faptul implinit si cel mai probabil o sa ii cheltui pe toti in timp ce te gandesti ce ai face cu ei. Nu ar fi deloc o idee buna pentru ca te-ai trezi fara bani si fara un site care sa iti produca bani.

Afacerile pe internet sunt, din punctul meu de vedere, diferite fata de cele din viata reala. Aici ai un crescendo constant si chiar se aplica faptul ca vei castiga din ce in ce mai mult pe masura ce vei continua sa muncesti. Un management bun al profitului iti aduce o crestere a acestuia insa doar daca esti pregatit pentru asta.

Daca tu faci 100 RON in 2 Parale intr-o luna si te trezesti cu ei in mana, ce o sa faci cu ei? Ii cheltui sau ii investesti iar? Eu as zice sa iti iei si tu ceva acolo de pana in 50 RON (asta maxim) ca sa simti ca ai castigat niste bani si apoi fa un site nou cu ceilalti 50 RON sau investeste-i in publicitate (iti poti lua 100-300 de like-uri in plus pe o pagina de Facebook cu 50 RON).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s