Home » Bani si Afaceri » Link-uri in Blogroll din necesitati de turme

Link-uri in Blogroll din necesitati de turme

blogrollO chestie intalnita foarte des la foarte multi bloggeri la inceput de drum, o ipocrizie imensa venita dintr-un instinct de turma tipic romanesc. Nu este nici o urma de indoiala ca online-ul romanec este format in mare majoritate din oi si ciobani iar aceasta aranjare duce lejer spre un set de link-uri in Blogroll venite doar dintr-o necesitate formala. Inteleg pe cei care adauga in blogroll link-ul unui prieten dar nu pot sa ii inteleg pe cei care pun acolo in blogroll cateva site-uri doar pentru ca altii au facut la fel.

Daca va uitati pe unele bloguri o sa vedeti in blogroll zeci de link-uri. In marea majoritate a cazurilor bloggerii nici macar nu se uita lunar pe acele link-uri. Le recomanda doar pentru unul din urmatoarele motive:

  • Blog-ul e al unui prieten
  • Site-ul chiar este citit de catre blogger
  • A vazut ca link-ul apare la mai multi si s-a gandit si el sa fie cool
  • Este relevant pentru vizitatori
  • A vazut ca unii prieteni fac asta si au pus si ei link-urile
  • A pus linkuri pentru ca a vorbit 5 minute la un moment dat cu acele persoane

Cred ca se intelege de la sine care motive sunt proaste. Problema mare apare intr-un fenomen pe care eu nu pot sa il inteleg. Este des intalnit la bloggerii la inceput de drum. Se uita pe site-ul unui prieten si ia toate link-urile de acolo. Nici macar nu se uita sa vada despre ce este blog-ul catre care pune un link. Acest lucru nu doar ca va afecta negativ din punct de vedere SEO blogul pe termen lung dar si acopera o zona cu content total irelevant pentru vizitatori.

Acele link-uri puse in blogroll trebuie sa fie relevante si trebuie sa aduca o valoare in plus blog-ului. Daca tu scrii despr muzica si pui link-uri catre oameni care vorbesc despre affiliate marketing, acele link-uri sunt inutile si pentru tine si pentru cel spre care directionezi link-ul.

Puneti doar link-uri relevante pentru vizitatori in blogroll, link-uri catre alte proiecte pe care le aveti (cat de cat mai potrivite din punct de vedere al nisei) si faceti o sectiune speciala cu blogurile pe care le cititi voi. Acolo puneti doar ce cititi si nu link-uri venite din complezenta sau obligatie de prietenie. Veti fi vazuti mult mai bine dupa de catre vizitatori iar daca prietenii vostrii se supara, nu uitati ca nu exista prietenie in afaceri.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s