Home » Bani si Afaceri » Atentie la munca gratis pentru prieteni

Atentie la munca gratis pentru prieteni

work for free 2Aceasta este cu adevarat o foarte mare problema. Vreau, nu vreau, tot ajung iar la adevarul ca Nu exista prietenie in afaceri. Acum vreau sa vorbesc putin despre munca facuta gratis pentru prieteni. Poate deveni o problema si poate duce la atat de multe probleme incat este foarte important sa fim atenti. Cand se muta totul din nivel personal la un nivel profesional sau invers, este doar o chestiune de timp pana nu se va isca o cearta. Iti trebuie un profesionalism ridicat pentru a putea sa le combini pe acestea si din nefericire profesionalismul este o problema foarte mare pentru majoritatea romanilor.

De cate ori nu vi s-a intamplat ca un prieten sa va roage sa faceti ceva? Cel mai probabil ati facut-o fara sa va ganditi de doua ori. De cate ori acel prieten a venit sa mai ceara un ajutor si inca un ajutor? Voi cand ati avut nevoie de ajutor si ati rugat acel prieten sa faca ceva pentru voi nu cumva a spus ca nu are timp? Acesta este un scenariu ce se repeta mult prea des.

In cazul in care va treziti cu multe cerinte de la prieteni pentru a face munca gratuita si respectivul prieten nu va face acelasi lucru in momentul in care ai tu nevoie de ceva, cel mai bine este sa cereti bani pentru ce faceti. Meritati sa primiti ceva in schimb. Este OK sa ajuti din cand in cand dar nu este normal sa fii luat de prost, ceea ce se intampla foarte des.

Recomand oricand sa va ajutati prietenii si sa faceti treaba pentru ei pe gratis pentru ca asa este frumos. In schimb, este o idee foarte buna ca sa testati si sa vedeti daca si reversul medaliei se aplica. Nu faceti foarte multe pentru prieteni ca apoi sa vi se dea cu flit in momentul in care chiar aveti nevoie de ajutor. Testati-i inainte, chiar daca nu aveti nevoie de prea mult ajutor. Testati-i cu ceva simplu, ceva ce nu va afecteaza catusi de putin. Scopul este sa vezi daca acel prieten iti intoarce favoarea sau nu.

Tineti minte asta cand vine vorba de afaceri. Sunt foarte multi care muncesc pe gratis mult prea mult pentru prieteni. Si eu am fost unul dintre ei. E normal sa vrei sa ajuti un prieten dar cand se depaseste o limita de bun simt, e cam greu sa mai vorbim de prietenie. Ajungem practic la o dependenta si este urat sa fii luat de prost, sa fii considerat un om de care se poate profita!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s