Home » Muzica » Eurovision 2013 – Un Joc De Noroc Pentru Romania

Eurovision 2013 – Un Joc De Noroc Pentru Romania

cezarSe stie ca oamenii care au multi bani au in ei si un instinct similar cu al jucatorului de noroc profesionist. Majoritatea vor juca din cand in cand ceva pe baza de bani, uneori poker, alteori ruleta. Sa te joci cu banii tai este una dar sa risti ceva ce poate afecta toata tara este cu totul altceva. Cam asta se intampla acum cu Eurovision-ul. Un grup de indivizi au ajuns sa voteze ce melodie ne reprezinta la Eurovision.

Sincer sa fiu, am incercat din rasputeri sa gasesc ceva bun la melodia It’s My Life a lui Cezar. Am incercat si inca mai incerc. Am ajuns la o singura concluzie, oricat de mult am incercat: Eurovision 2013 va fi un joc de noroc pentru Romania. Ori Cezar va ajunge in finala, ori nici nu va intra in concurs. Nu prea exista alta cale de mijloc. Avem o melodie cantata de un barbat ce are o voce de femeie. Se pare ca romanilor le place asa o porcarie. Exact la fel a fost si cu copilul de la Romanii au Talent parca. Singura diferenta este ca ala era un copil si era impresionant ce face. Acest Cezar inca incerc sa imi dau seama ce face de fapt.

Melodia It’s My Life are o tona de elemente aruncate in ea. E ca si cum s-au intalnit 3 compozitori si fiecare a adaugat ceva diferit la melodie. Bucata de dubstep apare din senin si nici macar nu este destul de puternica pentru a fi tinuta minte. De la jumatatea melodiei incolo nu iti mai dai seama ce spune cantaretul chiar daca stii engleza perfect. Il auzi doar cum tipa si presupui ca tipa “It’s My Life”

Am aflat de melodia asta din intamplare. Scriam ceva la calculator si cineva i-a dat play. Ma jur ca intrebarea pe care am pus-o a fost: “te uiti la worst auditions pe YouTube?” Nope. Raspunsul a fost: “asta a castigat Eurovision Romania”. Nu mi-a venit sa cred. Inca nu imi vine sa cred.

Mie oricum mi s-au parut proaste si melodiile care au iesit pe locul doi si trei. Locul doi era ceva banal, cu potential dar fara forta necesara. Luminita Anghel canta bine, are o voce foarte buna. Nimeni nu poate nega asta. Cum de un individ din juriu i-a dat nota ZERO (adica nici macar valoarea unui scuipat in fata lui) nu o sa inteleg niciodata.

Revenind la It’s My Life, o fi viata lui dar singurii care au de castigat ceva de pe urma acestei participari la Eurovision sunt TNT Brothers ca si-au facut putina reclama in videoclip. Si videoclipul a fost atat de prost de nu imi venea sa cred asa ceva. Imi aduc aminte de videoclipurile celor care au castigat Eurovision in trecut sau chiar si a celor care doar au participat. Mi-a fost greata de clipul asta al lui Cezar.

Sunt sigur ca ma mint singur zicand ca melodia lui Cezar ori are o sansa foarte mare de a ajunge foarte sus ori nici nu va trece de prima etapa. Cel mai probabil nu va trece de prima etapa si nu imi pot imagina cum a castigat asa ceva (ca muzica nu o pot numi, nici macar operapop). Sper ca cineva si-a luat o spaga frumoasa. Sa fie macar cineva fericit.

In final, oribilitatea de melodie. Uitati-va si la comentarii!

Advertisements

2 thoughts on “Eurovision 2013 – Un Joc De Noroc Pentru Romania

    • Ce sa ii facem? La capitolul opera in general Romania momentan nu sta prea bine si un simplu Google search arata cum ar trebui sa sune un contra-tenor de fapt. Asta e, daca asta au votat “specialistii”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s