Home » Poker » Omaha Sau Hold’Em?

Omaha Sau Hold’Em?

omaha vs holdemO intrebare pe care aproape nimeni nu o ia in considerare. Marea majoritate a jucatorilor de poker din Romania vor fi prezenti la mesele de Hold’Em. Problema este ca jocurile de Hold’Em sunt suprasaturate. Chiar si la mizele cele mai mici veti gasi des jucatori buni care folosesc o strategie castigatoare.

Din punctul meu de vedere un jucator bun de poker trebuie sa stie sa joace toate variatiile posibile la un nivel cel putin acceptabil. Uitati-va la Daniel Negreanu. Il dau ca exemplu pentru ca sunt atat de multi romani care il apreciaza. El nu a castigat niciodata o bratara in Hold’Em si totusi este considerat a fi unul dintre cei mai buni in acest joc.

Marea problema a jocului de Hold’Em este ca acum sunt deja mult prea multi oameni care joaca. Unii o fac pentru a castiga cat mai multi bani dar majoritatea joaca doar pentru a se distra.

Din punctul meu de vedere, raspunsul la intrebarea de mai sus este “amandoua”. Trebuie sa invatati sa jucati Omaha, Omaha Hi/Lo si puteti chiar sa incepeti sa va jucati, la mize mici, 5 Card Draw, 2-7, etc.

Singura problema este ca trebuie sa fiti siguri pe voi. omaha este un joc care aduce o variatiune foarte mare. Puteti castiga foarte mult astazi si pierde foarte mult maine. Jucam cu 4 carti in loc de 2 si asta schimba jocul total.

Inainte de a va aseza la o masa de Omaha, uitati-va la joc. Uitati-va la cum joaca oamenii de acolo si in cazul in care jucati PLO clasic (nu Hi/Lo) aveti foarte mare grija la ce faceti pentru ca posibilitatea de a intra in TILT este foarte mare. Situatia in care un jucator are culoare la as si unui adversar ii intra full pe river este extraordinar de comuna.

Cititi carti din care puteti sa invatati cate ceva despre Omaha. Asta ar trebui facut si cu Hold’em dar in cazul Hold’Em-ului, exista si multe tutoriale pe net, chiar si in format video. Daca intelegeti Omaha, aveti o sansa foarte mare sa castigati bani multi.

Singurul sfat pe care ma simt obligat sa il dau este: daca ati castigat puternic si la masa exista cineva care are cam acelasi stack cu al vostru, plecati de la masa. Acest sfat este foarte valoros, in special in cazul in care jucati Pot Limit Omaha.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s