Home » Bani si Afaceri » Cum sa fii sigur ca nu iei teapa si eviti ofertele SCAM

Cum sa fii sigur ca nu iei teapa si eviti ofertele SCAM

Scam AlertPentru cei care inca nu stiu ce inseamna SCAM, va invit sa dati click AICI. Articolul pe care il scriu acum vine ca o necesitate dupa o discutie cu o doamna/domnisoara care promova intens pe Facebook pe toate grupurile pe care le prindea o oferta ce striga de 100 de KM: SCAM. Fiind provocata sa arate o dovada de plata, domnisoara si-a sters toata postarile. Bineinteles ca nu putea sa arate nimic ca dovada pentru ca si ea traia cu impresia ca promoveaza o oferta ce ii va aduce peste $100 pe luna prin doar 10 minute de munca pe zi.

Haideti sa va spun un mic “secret”: daca ar fi usor sa faci o caruta de bani pe internet, toata lumea ar face asta.

Putem sa luam acest articol ca o continuare a celui cu PTC, doar ca de aceasta data vreau sa discutam cum putem evita TOATE ofertele SCAM pentru ca timpul este mult mai valoros ca banii si daca ne pierdem timpul cu astfel de oferte, inevitabil pierdem bani.

1. Aveti incredere doar in oameni care va arata dovezi ca un site plateste si in profesionisti in domeniu. Orice copil isi poate deschide un site in care sa ofere informatie falsa, de multe ori fara sa isi dea seama.

2. Inscrieti-va intr-un forum pe aceasta nisa. Intrebati membrii cu experienta de acolo. Rugati-i sa va ajute. De asemenea, astfel de forumuri de obicei au sectiuni speciale cu scam-uri. Daca site-ul este trecut acolo, nu va inregistrati. Stati concentrati pe site-urile straine daca vreti sa profitati de o oferta straina.

3. Nu trimiteti bani prin banca! NICIODATA!

4. Nu trimiteti niciodata informatii confidentiale pe care trebuie sa le stiti doar voi. EX: parola la mail/Paypal, codul de siguranta de pe card

5. Nu introduceti parola la email nicaieri cu pretextul de a invita prieteni. In momentul ala un scammer pune mana pe parola voastra.

6. Daca oferta pare prea buna pentru a fi adevarata, fiti siguri ca nu este adevarata. Ex: 45 EUR pentru un sondaj/50 centi pentru un click etc. Verificati astfel de site-uri care va platesc pentru a face ORICE. Cautati review-uri si aveti incredere DOAR in specialisti sau in postari de pe un forum unde membrii se ajuta intre ei.

7. Afla cat mai multe despre compania care ofera orice. Trebuie sa existe o adresa fizica. Mergeti la acea adresa. Daca nu aveti cum pentru ca sunteti in alt oras, rugati un prieten sau un membru al unui forum din orasul respectiv sa faca asta. Oricine poate sa spuna ca o firma are adresa Calea Victoriei X dar mai trebuie si un CUI. Daca numarul de identificare UNIC si PUBLIC nu este precizat, cel mai probabil firma nu exista. Intrati in contact cu compania si cereti CUI-ul pentru a verifica daca firma exista.

8. Cititi orice contract inainte de a il semna. De asemenea, cititi acele pagini la care dati next pentru ca sunt prea lungi. Sunt multe in care scrie ceva de genul “ne rezervam dreptul de a nu oferi plata in cazul in care consideram ca membrul nu a respectat instructiunile”. Asta e ceva de genul “gasim sigur motiv sa nu platim”

9. Nu credeti dovezile prezentate pe site-urile care va arata oferta. Este normal ca alea sa fie toate bune ca il ajuta pe tepuitor sa te faca sa crezi ca exista oameni care au fost platiti.

10. Nu credeti o dovada prezentata de o persoana care nu are o reputatie buna in domeniu sau fara sa cunoasteti personal persoana respectiva. Cu $5 pot sa imi fac orice dovada de plata din Clickbank sau din Adsense in cazul in care mi-e lene sa o fac eu. Pana si clipurile video pot fi falsificate dar este mult mai greu. Cam atat de usor este sa falsifici o poza:

11. Folositi Google-ul si vedeti ce spun oamenii despre oferta pe care o luati in calcul. Daca sunt multi care spun SCAM, aproape sigur este SCAM.

Lista poate continua destul de mult. De fapt, putem face o lista pentru fiecare tip de scam. In schimb, daca urmariti sfaturile de mai sus, cu siguranta sansele de a fi pacaliti sunt mult mai mici! Daca mai aveti sfaturi, lasati-le in comentarii si le adaug! Lista este doar ce mi-a trecut prin cap.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s