Home » Prostie » De ce uram RATB-ul?

De ce uram RATB-ul?

RATBCu totii uram RATB-ul, chiar daca nu recunoastem asta. Nah, unii o facem mult mai des. Nu putem fi invinovatiti absolut deloc pentru ca nu este normal sa se intample ce se intampla. Sunt sigur ca puteti sa mai adaugati cateva motive in afara de cele pe care o sa le aduc eu in evidenta mai jos.

Aerul conditionat nu functioneaza

Sunt destul de multe autobuze si tramvaie care au aer conditionat. Problema este ca nu se da drumul. Nu se apasa acel buton de ON. Nimeni nu sties au nu intelege de ce. Scuza este ca sunt geamurile deschise. Ei bine, calatorii nu le-ar deschide in cazul in care temperature ar fi potrivita. Au fost situatii in care aerul conditionat era in pozitia de ON. Nu poate spune nimeni ca nu exista aer conditionat. Pur si simplu e mai rentabil sa mearga autobuzele cu aerul conditionat inchis. Super, nu?

Controlorii sunt nesimtiti

Hai sa nu exageram. Putem spune doar ca majoritatea controlorilor sunt nesimtiti. In primul rand nu o sa controleze cum trebuie. O sa aiba grija sa nu cumva sa ceara nimic de la niste oameni mai masivi. De zeci de ori nu au controlat omul de 2 ori cat mine, care statea langa mine. De asemenea, am vazut multe situatii in care controlorul se uita in geanta unei femei incercand sa vada ce are inauntru. Unul chiar a bagat banii in geanta femeii ca sa scoata portofelul. Cum iti permiti asa ceva?

Putem adauga si faptul ca de multe ori controlorii nici nu se legitimeaza si se uita urat in cazul in care ceri legitimatia. In ultimele 12 luni am gasit un singur controlor care a fost cu adevarat ok. Chiar si ala m-a intrebat de vreo 7 ori daca nu am cumva cum sa platesc pe loc, o mica spaga daca pot da. Opresc autobuzele intre statii sau opresc autobuzul in statie, facand pe oamenii care platesc sa intarzie.

Soferii sunt sub orice critica

Unii dintre ei cu siguranta ar pica un examen psihologic. In cazul in care ai o accidentare, o luxatie, orice, esti fortat practice sa dai bani pe taxi in locul RATB-ului. Soferii, marea lor majoritate, conduc de parca ar transporta cartofi. Multi nu stiu sa opreasca la o intersectie cu semafor si te zdruncina mergand cu o viteza mult prea mare pentru un transport in comun. De cate ori nu v-ati trezit prinsi de bare, tinandu-va parca cu scopul de a nu cadea in cap? Cand se tipa la sofer, acesta spune ca se grabeste. Unde naiba te grabesti? Slujba ta e sa duci oameni de la punctual A la punctual B IN SIGURANTA, nu sa depasesti un alt autobuz la intersectie pentru a iti termina ruta mai rapid.

Nu ai de unde sa iti iei bilet

Sunt foarte multe statii in care nu exista tonete pentru bilete/carduri. Fix de acolo se urca controlorii. Cum sa nu le faci scandal la o faza de genul asta? Teoretic, orarul tonetelor (majoritatea tonetelor) se termina la 20:30. In majoritatea cazurilor nu mai gasesti pe nimeni acolo incepand cu 19:30-20:00. Nici daca vrei sa iti iei bilet nu ai de unde. Asta ca sa nu mai spun ca uneori dureaza foarte mult pana iti incarca un card. Odata am asteptat 15 minute. Nu era problema de server, nu era nimic rau. Pur si simplu femeia de acolo era varza si i-au trebuit 15 minute sa imi faca un card. Tasta ca un copil care abia a pus mana pe calculator. Nu exista nici un test, nimic pentru a fi angajat acolo?

Intarzieri

De cate ori nu vi s-a intamplat sa vedeti multe autobuze trecand din sens opus si nici unul sa mearga in directia voastra? Oficial asta se intampla datorita traficului din Bucuresti. Problema este ca aceasta situatie este posibila la orice ora din zi. Soferii cand ajung la capat de linie stau de multe ori si isi fac pauza. Intr-o zi eram la un capat de linie. A venit primul autobuz, a venit al doilea, a venit al treilea. Dupa jumatate de ora a plecat primul. Asta inseamna ca din prima aveam o diferenta de minim 30 de minute intre autobuze. Este normal? Nu sunt singurul care a vazut astfel de situatii. Este de ajuns sa stai la un capat de linie si sa te uiti. Se intampla foarte des asa ca partea cu intarzierile din cauza traficului sunt cam exagerate.

Nici nu cred ca trebuie sa mai spun altceva. Exista un motiv pentru care nu o sa imi cumpar bilet la RATB. De controlori poti scapa destul de usor daca esti putin pe faza. Eu am bunul simt sa iau amenda in cazul in care sunt prins dar niciodata nu mi-am luat amenda in cazul in care am vazut comportament nesimtit la controlorii RATB. Domnisoarele scapa extreme de usor dar nah, nu sunt femeie! Nu conteaza asta catusi de putin insa exista o discriminare la acesti controlori, avem niste soferi atat de incompetenti si exista atat de multe situatii in care nici daca vrei nu poti sa fii corect.

Leave a comment